8 maj 2019
19:00

Wollsjö AIF

Referat: Köpingebro IF - Wollsjö AIF

Efter bara ett par dagars vila möter vi Wollsjö AIF på hemmaplan. Våra motståndare håller precis som vi till på den nedre halvan av tabellen. Man har så här långt tagit fyra poäng mot våra tre. Vi tror därför att det kan bli en jämn match i kväll.

Vi ställer upp med följande lag. Suzanna Andersson, Tilda Johansson, Annie Jönsson, Clara Ingvarsson, Linnéa Andersson, Cajsa Hansson, Emelie Larsson, Alexandra Persson, Fanny Holgersson Damm, Emelie Karlsson, Sara Ek Svensson, Annie Nilsson, Emilia Persson, Amanda Gunnarsson, Selma Sponn Jinnevik och Bea Grahm. Emelie Karlsson gör sin första match i den svartvita dressen och vi hälsar henne varmt välkommen.

Våra gäster inleder bäst och i inledningen skaffar man sig bl annat en frispark i bra läge framför vårt mål. Vårt nötande på fasta situationer har gjort nytta och frisparken blir resultatlös. Ändå blir det Wollsjö som gör första målet med ett präktigt långskott. Dessbättre dröjer det bara några minuter innan vi kvitterar. Målskytt är Annie Nilsson framspelad av Sara. Våra motståndare fortsätter att ha ett spelmässigt övertag och man skapar många bra målchanser. Efter en knapp halvtimme får vi en frispark från höger en bit ut från Wollsjös mål. Exekutor är Selma och hon får en praktträff och sätter bollen i mål strax under ribban. Lite senare blir gästernas målvakt skadad och utbytt. KIF spelar upp sig och halvlekens sista kvart går till hemmalaget. I paus är ställningen 2 – 1 till oss.

I den andra halvleken turas lagen om att skapa möjligheter, även om gästerna har ett litet övertag. Efter drygt 15 minuter har Wollsjö en period då allt går deras väg. Först utjämnar man till 2 – 2 efter retur på en frispark för att bara två minuter senare ta ledningen med 3 – 2. Trots omändringar i laget och inbyten av utvilade spelare får vi aldrig riktigt tag i spelet. Våra gäster försvarar sig framgångsrikt och vi skapar inga direkt heta målchanser. När domaren blåser av matchen står Wollsjö som segrare med 3 – 2. Det känns onekligen lite surt att förlora en sådan här viktig match på vår hemmaplan. Fast vi vet att under en hel säsong är det inte tur eller otur som avgör placeringen i sluttabellen. Det finns många matcher kvar där vi kan hämta poäng.

Det var lite avslaget och lite dystra miner efter matchen. Men som skidåkaren Per Elofsson sa efter att han förlorat ett lopp mot Johan Mühlegg i OS 2002. ”Det är bara att bryta ihop och komma igen.” Vi är ett lag, vi vinner som ett lag, vi förlorar som ett lag.

Den 10 maj möter vi Dalby/Genarp på bortaplan. Då ska vi visa att vi är ett bra lag.